dilluns, 15 d’abril del 2019

Anellament dels polls d'un niu de bernat pescaire amb anelles de lectura a distància

Des de fa alguns anys, des del ZOO de Barcelona es du a terme un projecte d'estudi i seguiment del bernat pescaire (Ardea cinerea) a Catalunya, que entre altres contempla el marcatge de polls. Dins d'aquest projecte, el passat dia 11 d'abril es van anellar els tres polls d'un niu de bernat pescaire  de l'estany d'Ivars i Vila-sana. A aquests polls, al marge de l'anella metàl·lica, se'ls va posar també una anella de lectura a distància per estudiar els moviments d'aquests exemplars. Fins ara hem obtingut força informació dels bernats pescaires que visiten l'estany. Veieu p.e aquesta entrada sobre els bernats pescaires al blog. Amb aquests marcatges tenim esperança de saber alguna cosa més dels ocells en aquest cas nascuts a l'estany d'Ivars i Vila-sana.

Per poder conèixer els moviments d'aquests bernats pescaires, però també de qualsevol altra espècie, és molt important comunicar totes les observacions d'ocells amb anelles, tant siguin només metàl·liques com de lectura a distància. En tots els cassos es poden enviar les dades a l'Institut Català d'Ornitologia (info@ornitologia.org). Les lectures de marques especials es poden introduir també a la web per a la gestió de marques especials, on en cas de disposar de les dades es pot consultar l'historial de l'ocell.

Anellant al niu un dels polls de bernat pescaire. 11/04/2019. (c) Josep García.

Poll de bernat pescaire amb l'anella de lectura a distancia groga amb lletres negres UOL.  11/04/2019. (c) Josep García.